Afregning | Forbrugerkartotek | Funktioner

I denne artikel vil alle feltbeskrivelser af funktioner i forbrugerkartotek blive gennemgået.

Åben Afregning | Forbrugerkartotek og følgende vindue kommer frem. Se billedet herunder.

Feltbeskrivelser for funktioner i området markeret med blåt vil blive gennemgået herefter.

Genvejstaster til valg af funktionsknap i bunden. Hold Alt nede og vælg det bogstav med understregning, F. eks: Alt + O = Opret

Feltbeskrivelse af funktionen "Manualer"

• Manualer: Giver direkte adgang til manualer på portalen www.forsyning.net.

Feltbeskrivelse af funktionen "Vis ledning"

• Vis ledning: Viser oplysninger om den forsyningsledning forbrugsstedet er tilknyttet. (Kræver menuen TEKNIK anvendes).

Feltbeskrivelse af funktionen "Opret/Udskriv"

• Reparation: Oprettes reparationer på adressen
  • Opgave: Oprettes opgaver på adressen
  • Flytter: Oprettes flytter på adressen
  • Faktura: Laves faktura til Forbrugeren (Debitor)
  • Brev: Laves brev til Forbrugeren
  • Afdrag: Oprettes afdragsordning med forbrugeren (Debitor)
  • Udskriv Kontoudtog: Dannes kontoudtog til forbrugeren (Debitor)
  • Udskriv acontobrev: Standardbrev til nye forbrugere
  • Udskriv forbruger stamkort: Udskriver et kort (A4)med alle de oplysninger der er registreret på forbrugsadressen

Feltbeskrivelse af funktionen "Forbruger"

• Oversigt: Vises forbrugeroversigt F5
  • Målere: Hentes oversigt over aktive og gamle målere tilknyttet adressen
  • Ret: Forbrugerbilledet åbnes så der kan indtastes / rettes i felterne.
  • Opret: Oprettes en ny forbruger
  • Kopier for: Kopieres oplysninger til en ny forbruger fra en eksisterende
  • Bimåler for: Tilknyttes forbrugere hvis afregnede forbrug skal fratrækkes denne forbrugers afregning
  • Flettefil: Dannes flettefil til Word med oplysninger fra denne forbruger.

Feltbeskrivelse af funktionen "Debitor"

• Kort: Åbnes Betalerens (Debitorens) Stamkort
  • Poster: Vises Betalerens (Debitorens) Finansposteringer
  • Statistik: Vises saldooplysninger
  • Tidl. Betalere: Vises tidligere betalere ( Debitorer) på adressen
  • Opr. Betaladr.: Oprettes Betaler på adressen, hvis der ingen er oprettet.
  • Kontoudtog: Dannes / udskrives kontoudtog (som under forbruger)

Feltbeskrivelse af funktionen "Aconto"

• Udskriv: Udskriv den valgte aconto

Aconto

• Vis kort: Viser den valgte aconto.
  • Tilbagefør aconto: Tilbagefører den valgte aconto.
  • Dan special Aconto: Danner special aconto til forbruger, f.eks. nyindflytter
  • Marker til gensend: Markerer den valgte aconto til gensendelse via PBS
  • Send valgte til Arkiv Service: Aconto gøres tilgængelig for forbruger på Arkiv Service
  • Fjern valgte fra Arkiv Service: Aconto fjernes fra Arkiv Service

Feltbeskrivelse af funktionen "Afregning"

• Udskriv: Udskriv den valgte afregning

Afregning

• Vis kort: Viser den valgte afregning
  • Tilbagefør Afregning: Tilbagefører den valgte afregning
  • Dan Special Afregning: Danner specialafregning til forbrugeren, evt. delafregning.
  • Kreditnota forbrug: Danner kreditnota på valgt antal m3
  • Marker til gensend: Markerer den valgte afregning til gensendelse via PBS
  • Send valgte til Arkiv Service: Afregning gøres tilgængelig for forbruger på Arkiv Service
  • Fjern valgte fra Arkiv Service: Afregning fjernes fra Arkiv Service